På Kronbacken bedriver familjen Gauffin-Lindberg biodling med kvalitet och bihälsa i fokus. Bigårdarna placeras ut på olika platser med skiftande växtlighet och honungen skattas vid flera tillfällen. Allt för att få många typer av honung. Skillnaderna i smak, färg och konsistens kan bli stora! De tycker att det är roligt att kunna erbjuda kunderna olika smakupplevelser istället för industriellt hanterad honung, där partier blandas och värms och smaken blir likartad.
Enbart ekologiska metoder används vid behandling mot varroakvalster. Nya bisamhällen bygger familjen upp själva med målet att de ska vara så bra som möjligt med tanke på bihälsa, temperament och honungsproduktion. De odlar också fram sina egna bidrottningar.
Honungen säljs hemma på gården efter överenskommelse, på marknader och i flera gårdsbutiker. Du kan också köpa premiumvax till salvor, kosmetika mm. Det är 100 procent rent vax som bina själva har producerat under sommaren. Honungen uppfyller Sveriges biodlares riksförbunds kvalitetskrav och får därför bära deras etiketter och sigill.
Du hittar även honungen i Landsberga gårdsbutik, Wiks slott, Cafe´100 och på Jädra gård. Honungen som säljs vid Wiks slott och används i restaurangköket där kommer från bikuporna i slottsparken. Honungen i Landsberga gårdsbutik och Jädra gårdsbutik kommer från bigårdar som är utplacerade hos dem.





