Rebusrundan i Fjärdhundraland

Söndagarna 1 och 8 augusti 2021 kl 11-17 är det återigen Rebusrunda i Fjärdhundraland, mellan Stockholm, Enköping, Västerås och Uppsala! 

Rebusrundan bjuder in dig, familjen och vännerna till en utflykt i Fjärdhundraland. Två söndagar i augusti är det extra mycket öppet på besöksmål och verksamheter–och alla bjuder på lite extra! Gör ett besök och handla, ät & fika, upplev vår sköna landsbygd.

Var samtidigt med i en lättsam och rolig rebustävling där du kan vinna en del av det bästa Fjärdhundraland har att erbjuda! På varje plats finns det en rebus. Om du löser minst fem rebusar och lämnar in så är du med i utlottningen av de fina priserna.

Rebusrundan är till stor del ett utomhusevenemang därför kan det genomföras även i år. På varje ställe finns info om vilka åtgärder arrangör tagit med tanke på Corona/Covid-19. Generellt finns goda möjligheter att hålla avstånd och undvika smitta.

Så funkar det

 • Välj själv vilka platser du vill besöka, och i vilken ordning. Info om vad  de medverkande har att erbjuda hittar du under fliken Startkort.
 • För varje rebus du löser rätt får du en rebuspoäng. När du fått fem rebuspoäng är du med i utlottningen av fina priser. Löser du ytterligare fem rebusar, får du ännu en chans i utlottningen. 15 rebuspoäng och fler ger tre vinstchanser.
 • De gulmarkerade rebusarrangörerna på startkortet ger två rebuspoäng. Det är för att uppmuntra till besök hos verksamheter i Fjärdhundralands utkanter.
 • Vilka priser det går att vinna ser du i fliken Vinstplan.  I svarsformuläret kryssar du  i vilka du vill vara med och tävla om.
 • Dina lösningar fyller du i under fliken Lämna dina svar senast torsdagen den 13 augusti.
 • Du kan även posta svarskortet så att det är framme senast den 13 augusti, till Carl-Erik Ekblom, Frösthults-Brunnby 11, 749 72 Fjärdhundra. Använd isåfall detta svarsformulär.
 • Lösningar på rebusarna publiceras här på webben fredagen den 14 augusti och vinnarna presenteras söndagen den 16 augusti.

Corona-info

Alla deltagande arrangörer följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter. Fjärdhundraland har också en coronapolicy.

Arrangörerna har olika system för att trängsel och kö inte ska uppstå. Var uppmärksam, läs noga de regler som finns på plats, visa hänsyn och håll avstånd. Respektera att väntetider kan uppstå. 

De som har servering har glesat ut bord och tagit bort stolar för att minska antalet gäster som ryms i lokalen, på många platser finns det också gott om sittplatser utomhus. Flera har även kassasystem utomhus. Handsprit finns tillgängligt på flera platser.

Att tänka på angående rebusarna

 • På varje plats finns flera  exemplar av rebusen uppsatta med minst 4 meters avstånd.
 • Endast en besökare (familjegrupp) i taget vid varje rebus.
 • Handsprit finns tillgängligt i närheten av rebusarna
 • Ta med egen penna