Smaka på Enköping

På Trädgårdsdagen lördag 5/9 är ett antal av Fjärdhundralands matmänniskor i centrum på Smaka på Enköping – ekologisk matfest.
Fjärdhundraland kommer också att ha ett tält med turistinformation – där kan du också vara med, ha försäljning i mån av plats, och prata med besökarna om Fjärdhundraland. Var med en stund eller hela dagen, det är roligt! (Skicka ett mail till om du vill.)

Mat & människor – Matevenemang 27 september

27 september är det premiär för ett nytt evenemang, Mat & människor. Syftet är att få omgivningen att förstå att det här är ett sällsynt bra område för att uppleva mat av hög kvalitet, och att ett besök på plats innebär att man kan träffa människorna bakom maten.

Det blir en matrunda, men framför allt en upplevelse, där varje ställe säljer en liten maträtt. Besökaren kan bygga upp sin egen måltid under rundan, med ledning av en meny och en karta. Menyn är snart klar och kommer att finnas att hämta här där du också kan läsa mer!

Nytt är också att Visit Uppland för första gången stödjer ett av våra evenemang ekonomiskt.

Vi hoppas att Mat & människor ska ge mersmak, så att Fjärdhundraland på sikt blir den självklara destinationen för den som vill uppleva mat i en levande landsbygd!

Höstglöd i Altuna 10–11 okt

I år blir Höstglöd på ny plats, med nya idéer. Mer info kommer – men vill du sälja kontaktar du Gunilla Lundell, , 070-539 04 82, eller Marie Käck, , 073-392 12 99.

En presentkorg från Fjärdhundraland

Vår nya medlem Katarina Hellström, som börjat göra kalvdans under namnet Glada kossans kalvdans, har planer på att göra en presentkorg att sälja till företag inför jul. Har du en produkt som passar eller vill hjälpa henne med planeringen? Skicka e-post till Katarina på .

Nu lyfter vi fram Örsundaån!

Den arbetsgrupp som funderat på ett sätt att göra Örsundaån mer tillgänglig för besökare har hittat en sträcka som kan bli till en några kilometer lång vandringssträcka längs ån. Enköpings kommun kommer att hjälpa till genom att stå för en ansökan om LONA-medel (lokala naturvårdsmedel). Intressant? Kontakta Bengt Alfredsson, 070-573 39 77, .

Kalendarium & evenemang

Vet du att du kan lägga in ditt evenemang på Fjärdhundralands webb? Det hjälper besökarna, som lättare hittar till dig, men vi hjälper också varandra att hitta tider som inte krockar.
Läs mer om hur du gör.

… och mycket mer

  • Förutom detta fortsätter också arbetet med Slow Roads – där en app är på gång, och en databas för historisk information.
  • Medlemsmötena ”På besök hos” fortsätter. Vill du ordna ett? Kontakta Johan Ahlénius.
  • Styrelsen har tagit hjälp av Amanda Gibbs-Sjödin under våren, som bland annat skrivit ett förslag till marknadsplan. Verksamhetsplan och budget finns också klara, och kommer att uppdateras för 2016 under hösten.
  • Vad vill du mer ha? Planer finns för en workshop med en titt in i framtiden. Kompetensutveckling om sociala medier och webb har också efterfrågats. Prata med någon i styrelsen om vad du vill!
  • Vi har idag 66 fullvärdiga medlemmar och 14 stödmedlemmar. Medlemslistan finns här.
  • Nya medlemmar under 2015: Vreta gård, Mats Köbin, ChokladPrinsessan & VildaVingars Fjärilsträdgård, Working Horses, Glada Kossans Kalvdans, Bolandet Design, Sunnansjö Gård och Morgongåva Vikingavänner. Välkomna!