Vi som bor på landet åker mycket bil, och gör det ofta med tomt bagageutrymme. Tänk om vi kunde utnyttja det till att hjälpa varandra med transporter?

Fjärdhundraland har därför påbörjat ett samarbete med Gofreel, som är en webbtjänst som hjälper oss att samordna lokala transporter.

Till exempel:

  • När jag ändå åker kan jag ta med grannens paket från stan.
  • Två företag kan transportera tillsammans.
  • Bageriet som jag passerar på väg till jobbet kan få hjälp att ta brödet till restaurangen.

Privatpersoner använder tjänsten fritt. Varje gång man tar med åt någon annan får man en poäng som kan användas till att beställa en egen transport.

Registrera dig här.

Företag i Fjärdhundraland får använda tjänsten fritt fram till sista augusti. Vi har förhandlat fram detta eftersom tjänsten får sin fulla kraft först när många använder den, och vi vill att våra företag ska ha en fördel när vi hjälps åt att bygga upp den.

Registrera dig här.

Här är det erbjudande vi får under sommaren:

– fri anslutning.
– fritt nyttjande av den inbyggda e-handelstjänsten.
– inga abonnemangskostnader.
– en fri transport varje månad.
– introduktionspriset 29 kr/genomförd transport.

Därefter erbjudes de anslutna företagen förmånliga rabatterade priser som en uppskattning att de är tidiga användare av tjänsten. Prismodell under utformning.

Det du som företagare behöver göra är att berätta för dina kunder att de kan hjälpa dig med dina transporter. Dina kunder gillar dig, och vill gärna hjälpa dig. Be dem att registrera sig på Gofreel som privatperson så får de ett meddelande när du behöver hjälp.

Frågor: Tobias Forngren, Gofreel, 0738-49 09 54, Mats Thorburn, Fjärdhundraland, 0701-73 93 99.