Sourdough course 12/10
Time
October 12, 9.00-13.00 at Saras Bröd, Vikvägen 1 Bålsta.
Welcome to an introduction to sourdough baking!
Under en halvdag kommer vi att gå igenom grunderna i surdegsbakning så att du kan baka enkla bröd med surdeg hemma. Förenklat kommer vi att gå igenom samtliga steg från att sätta sin surdeg till att grädda en limpa. Ni kommer få göra varsin deg och lära er vika-metoden. Eftersom degen sedan vill vila till nästa dag kommer vi istället att grädda bröd av degar som jag har förberett. Vi kommer gå igenom några enkla varianter av bröd som inte kräver en extra jäsning innan gräddning. Degarna ni gjort kommer ni att få ta med er hem för att grädda hemma följande dag.
During the course we will talk a lot about the raw material and go through how different flours affect baking. We will use locally grown flour from rye and wheat and talk about cultural cereals.
När vi har gräddat första bröden kommer vi att ta en välförtjänt fikapaus med kaffe och smörgås. Efter kursens slut får ni med er både bröd, deg och recept hem. Vill man finns det också möjlighet att köpa med sig mjöl hem.
Price: 1200 kr/person
Maximum number of participants: 6 people (minimum 4 people)
Minimum age: 12 years
Observera att anmälan är bindande till samtliga kurser och betalning görs i förväg via Swish när du fått bekräftelse om plats.
If you are already a group of 4-6 people, you are welcome to book your own course. Contact me at and we will schedule a date that suits you.