Korvkurser på Franzéns Charkuterier
Nu finns det tre tillfällen att lära sig göra egen korv hemma under en heldagskurs hos Franzéns Charkuterier på gården i Rönna utanför Örsundsbro.
Aktuella kursdatum är 5 februari och 19 februari.
Kursen fokuserar på korvtillverkning med de köksmaskiner som många redan har. Inga förkunskaper krävs. Sex till åtta deltagare får under dagen prova att skriva recept, mala, blanda, stoppa och fläta egen korv och alla får med sig fyra olika sorters korv hem, men vi börjar dagen med en teoretisk bit om olika typer av korv, korvens historia och utveckling i Sverige, och massa annat… Schemat är flexibelt så att vi ska kunna ta upp också de näraliggande frågor som intresserar just er, om det nu är småskalig grishållning, köttkvalitet, produktionslokaler, lagar och regler, recept, kallrökning, lufttorkning, eller livet på landet. Pris: 3500 kr/person, inklusive fikor, provsmakning, lunch och ca 2 kg korv att ta med hem.